2013-11-12

KĄ AKCENTUOJA SUAUGĘS: KLAIDAS AR NEKLAIDAS?

Sveiki,

dalinuosi smagia informacija, kuri mums gali būti labai labai naudinga.

http://real-parents.ru/kak-oshibki-v-tetradi-vliyayut-na-kolichestvo-razvodov.html

Tapkite tos svetainės bičiuliais.
Manau, kad verta :)

Dar smagiau, kad Loreta Valuckienė ėmė viską ir išvertė.
Ačiū. Ačiū. Ačiū.
Prašykime vieni kitų gerų darbų.
Jie nutiks :)
Ir tiks :)

Malonaus skaitymo ir išvadų darymosi :)


Ketinu parodyti jums, kaip šios klaidos , kurios buvo pažymėtos raudonai , daro įtaką ...ištuokų skaičiui !
Pradėsiu šiek tiek iš toli. Mano dukra beveik nėjo į ankstyvąją ugdymo mokyklą. Aš pati ją lavinau. Kai mes lavinome ranką ruošiantis mokyklai, mūsų sąsiuvinys atrodė taip :

Matote skirtumą? Aš nežymėjau klaidų raudonai. Aš paryškindavau žaliai tas raides ir simbolius, kuriuos ji parasydavo gerai. Ji tą labai mėgo ir po kiekvienos eilutės prašydavo: "Mama, kuri gavosi geriausiai iš visų ? " Ir taip džaiaugdavosi, kai aš apvesdavau geriausiai parašytą raidę su žodžiais : " Idealu ! "

Koks yra šių požiūrių skirtumas? Jau supratote?
1 . Pirmuoju atveju , sutelkiant dėmesį į klaidas. Kas išliko jūsų foto atminty? Teisingai , tos raidės, kurias parašėte neteisingai. Ar pamatėte per raudonai pažymėtas raides, ideliai parašytąsias? Ne! Nesvarbu, patinka mums tai ar ne, mes nesąmoningai prisimename tai, kas išskirta.
2 . Antruoju atveju , mes sutelkiame dėmesį į tai, kas padaryta teisingai! Mes išgyvename visai kitokias emocijas,kitokį suvokimą . Nesvarbu, patinka mums tai ar ne, nesąmoningai norime pakartoti tai, kas buvo idealu! Tai visai kitokia vidinė motyvacija – ne noras išvengti klaidų , bet siekis daryti gerai !

O dabar , dėmesio,atsakymas į klausimą: kaip pažymėtos klaidos įtakoja skyrybas?
Atsakymas yra man akivaizdus. Mes nuo vaikystės esame įpratę sutelkti dėmesį į trūkumus , į tai, kas neteisinga, kas negerai. Mes esame pratinti to mokykloje raudono žymėjimo pagalba, mus mokė šito namuose , kai dauguma komentarų buvo skirtų pažymėti, kas buvo padaryta klaidinga, bet ne giriama už tai, ką mes padarėme gerai .

Iš 20 parašytų simbolių pažymėtas buvo tik 1. Tai yra, 19 buvo parašyti gerai, ir 1 - netobulas . Kodėl mes orientuojamės į šį vieną ?
Gyvenime sutuoktiniams dažnai tas pats atsitinka . Sutuoktinis gali turėti 19 nuostabių savybių, bet ginčas kils dėl tos vienos, kurią sau pažymėjote kaip raudoną.
Būtent šis įprotis (išskirti raudonai blogį), prie kurio mes pripratinti nuo vaikystės, ir kurio niekaip neišmetame iš mūsų sąmonės jau suaugę, ir tampa dažniausia šeimų skyrybų priežastimi!
Į ką susitelkiame, tas ir didėja. Į ką nukreiptas dėmesys, tas ir didėja.

Aš kalbėjau su tiek daug porų. Ir 99 % porų ( net tie, kurie atrodo idealūs) ,ta pati problema - raudona spalva sutuoktinio charakteriui!
Jei aš būčiau švietimo ministras , aš daug ką pakeisčiau mokyklų sistemoje. Nuo vaikystės viskas prasideda, iš vaikystės mes pasiimame į suaugusiųjų gyvenimą visus mūsų įpročius ir įgūdžius, ir ne visi jie mums tarnauja į gera.
Įgyvendinant " žalios spalvos" principą su dukra, aš pamačiau, kad net jei aš neatkreipiu jos dėmesio į klaidas, klaidos pamažu pačios savaime dingsta, nes ji linkusi daryti teisingai, savo laisva valia !
O dabar kviečiu padaryti keturis dalykus :
1 . Išanalizuoti savo sutuoktinio charakterio sąsiuvinį ir pagalvoti kokia spalvą jūs naudojate .... Ir tiems, kurie ypač vertinate santykius , siūlau tai padaryti raštu ir praktikuoti savaitę šią techniką. Tai bus labai įdomu sužinoti savo rezultatus ! Pasidalinkite komentaruose apie tai, prašome .
2 . Jei esate susijęs su savo vaiku namuose , naudokite žalią spalvą ir sutelkite jo dėmesį į tai, kas gerai !
3 . Papasakokite savo draugams apie šį straipsnį, jei jums patiko, kad ir į jų gyvenimą ateitų malonūs pasikeitimai ir permąstymai!
4 . Peržiūrėkite trumpus nemokamus vaizdo klipus, kuriuos aš įrašiau specialiai mano blogo skaitytojams. Iš jų galite daugiau sužinoti apie mano požiūrį į mokymą ir ankstyvąjį ugdymą ! Aš tikiu, kad šios pamokos padės jums padaryti vaiko užsiėmimus darnesniais ir įdomiais!
Visiems linkiu harmonijos ! Branginkite savo sutuoktinius , mylėkite juos , ir išmeskite raudoną spalvą iš savo gyvenimų !
Tatjana Ivanko , http://real-parents.ru/

2013-11-09

Kas yra meistriškumo pamoka?


Apie meistriškumo pamoką pagal humanistinę pedagogiką :)

Ir apie nuostabią Tatjanos Murninos meistriškumo pamoką, kurią patyriau.

Ramunė