2010-11-03

Humanistinė pedagogika - geroji švietimo ateitis

Sveiki,

ačiū, kad skaitote.

Labai noriu pasidžiaugti, kad vakar pavyko savo dūšiai, motyvacijai ir dvasingumui gauti labai didelę dozę palaikymo, vitaminų ir meilės. Dalyvavau pirmuosiuose Lietuvos tarptautiniuose Humanistinės pedagogikos skaitymuose "Kaip mylėti vaikus".

Prisilietimas siela prie Šalvos Amonašvilio skleidžiamo gėrio ir galimybė pabūti tarp bendraminčių buvo labai reikalingi.

Nepriklausau jokiai organizacijai, bet supratau, kad mokydama tėvus, mokytojus ir save, remiuosi humanistine pedagogika. Ne specialiai. Tiesiog matau, kad tai geriausia, ką galiu duoti savo vaikui. Vadinasi, ir dar daug kitų vaikų. Nes visi jie - šviesos vaikai.

Labai džiaugiuosi, kad einu tinkamu keliu. Džiaugiuosi, kad vadovaujuosi vienu standartu savo gyvenime. Jis tinka ne tik tėvams, bet ir pedagogams. Nes mylėti vaikus galima tik viena meile. Aiškiai matau tęstinumą visko, kas vyksta su mažais vaikais. Laimei, matau, kad tęstinumo užtikrinimas yra labai realus.

Po aktyvaus dalyvavimo skaitymuose išsikėliau sau dar daugiau siekių. Juos lydės dar didesnis kiekis drąsos, vilties, tikėjimo.

Mieli tėvai, nesvarbu, kiek Jūsų vaikui metų, nelikite abejingi jo pasauliui. Demonstruokite savo susidomėjimą visur: darželyje, mokykloje, universitete. Vienykimės. Padėkime vieni kitiems dėl mūsų vaikų.

Dar su didesniu entuziazmu ir toliau vyksiu į mokyklas su autoriniais seminarais pedagogams.
Dar su didesniu entuziazmu dalyvausiu tėvų susirinkimuose mokyklose.
Dar su didesniu entuziazmu susitiksiu su mokiniais.
Su atvira širdimi lankysiuosi vaikų lopšeliuoseir darželiuose.
Kaip palanki šeimai psichologė ir toliau vyksiu pas šeimas, kad atsirastų daugiau darnos.

Su didesne meile, viltimi, atjauta, drąsa ir tikėjimu.

Žinoma, kad rašysiu toliau. Jums.


Esu atvira įvairiems pakvietimams įvairiose bendruomenėse.


Iki malonių ir naudingų susitikimų,
Ramunė Želionienė

psichologe.ramune@gmail.com
868041916

Komentarų nėra: