2014-01-22

Laikas daryti namų darbus

Namų darbai - viena iš tų temų, dėl kurių galima labai lengvai konfrontuoti.
Galimi keli konforntacijų variantai:
tarp mokytojų ir tėvų,
tarp mokytojų ir mokinių,
tarp vaikų ir tėvų,
tarp mokytojų ir mokytojų,
tarp mokytojų ir vadovų,
tarp mokytojų ir audito vykdytojų,
tarp mokytojų ir savivaldybių švietimo skyrių vadovų....

Pokštauju.
Per daug rimtai viską dažnai skaitome :)

Su dideliu džiaugsmu dalinuosi video apie namų darbus.
2014 metai - dovanų metai, taigi vieną kartą per mėnesį planuoju dovanoti po paskaitėlę įvairiomis aktualiomis temomis. Maždaug trečią mėnesio pirmadienį. Dovaną gausite tiesiai į namus, nes bendrauju internete :)

Pirmoji buvo - namų darbai. Atidaviau skolą. Ramu.
Antroji bus vasario 24 dieną - apie grupinį darbą klasėje, namuose, būreliuose ir pan.
Trečioji bus ir ketvirtoji bus.
Galite drąsiai siūlyti temas.

DOVANAS DOVANOTI MAN PADEDA Klaipėdos r. pedagogų švietimo centras, o tiksliau, ten dirbantis Julius. Taigi tariu didelį didelį ačiū.


Gal bus įdomu.
Šį video stebėjo apie 460 žmonių, didelė dalis buvo mokytojai.
Nesu nušvitusi, tad vis niekaip neatsistebiu bambėjimu. Viena persona tiek prisibambėjo, kad jai visai būtų nieko paskaita kaip dovana, bet gi pasigedo arabiška kalba video. Kita persona skambino draugei pedagogei ir pareiškė - Ramunė varo ant mokytojų. Dar buvo tokių, kurie bandė mane pjaustyti ir rašė: čia mama kalba, ne mokytoja. Sudėtinga suvokti žmogui, kad aš esu pati dižiausia mokytoja, nes esu mama. O profesija - tik priemonė veikti :) Išrankumas tų žmonių nesvietiškas, susidarė man įspūdis. Pasiūlysiu kitą kartą karštomis vinimis neprisiklijuoti prie kompo ir kėdės :) Ir kojas naudoti pagal paskirtį. Ir jei nepadeda praeiti pro Ramunę, tai gal prabėgti kam pavyktų :) Nors.... nuo savęs gi nepasislėpsi, žmogau :)
Senoliai juk sakydavo - dovanotam arkliui į dantis nežiūri. Buvo tokių, kurie žiūrėjo į dantis ir nesiliovė sakyti visos 1,5 val. metu: ale kokie tie dantys negražūs. Man tai reiškia, kad teks iki vasario 24 surasti video arabų kalba - ko tik nepadarysi dėl mokinių.

Iki kitų pasimatymų mano orbitoje,
Ramunė




2 komentarai:

Unknown rašė...

Miela Ramune,
visų pirma ačiū Jums už nuostabią ir pačią brangiausią dovaną - mintis apmąstymams ir paskatinimą tolesniams pokyčiui.
Mokykloje dirbu tik du metus, tačiau nuo pat pradžių nesiliauju stebėtis šia profesija. Visomis prasmėmis. Džiaugiuosi tik, kad kasdien tenka sutikti vis daugiau mokytojų iš didžiosios raidės. Ir kad pokyčiai vis dėl to vyksta. Pamažu, bet geryn. Ačiū už įkvėpimą, paskatinimą ir suvokimą, kad ne visada "taip kaip yra bus gerai". AČIŪ!

Ramunė Murauskienė rašė...

Dovanų dovanojimas yra labai malonus ir praturtinantis. Ačiū, kad imate :)