2011-09-30

Nuostabi knyga: ŽINDYMAS

© "Pradžių pradžia".
Marta Guóth-Gumberger ir Elizabeth Hormann
Žindymas
Pagaliau prieš jus nauja knyga, skirta ir tvirtai pasiryžusioms, ir dar neapsisprendusioms žindyti savo kūdikius mamoms. Šitaip patarti ir paaiškinti, motyvuoti ir padrąsinti galėjo tik moterys, pačios turinčios didžiulę patirtį – viena išauginusi ir žindžiusi penkis savo vaikus ir vieną įvaikį, kita – tris įvaikius. O jeigu jų patarimai dar ir moksliškai pagrįsti, tai ta patirtis neįkainojama.
Knygos autorės, be savo pagrindinės profesinės veiklos, Marta Guóth-Gumberger (Vengrija/Vokietija) ir Elizabeth Hormann (JAV/Vokietija) visą gyvenimą labai domėjosi žindymu. Elizabeth Hormann lankėsi Lietuvoje ir buvo pirmoji Lietuvoje įgyvendinamos Pasaulio Sveikatos Organizacijos ir UNICEF programos „Naujagimiui palanki ligoninė“ vertintojų mokytoja, dalyvavo vertinant gimdymo stacionarus.
Vis daugiau moterų ir šeimų tvirtai pasiryžta žindyti savo kūdikius ir mažus vaikus. Tačiau tam tikri istoriniai socialiniai mūsų visuomenės pokyčiai pakeitė požiūrį į žindymą, išstūmė žinias apie žindymo naudą, žindančios šeimos nesulaukia tinkamos paramos ir įvertinimo.


 Todėl ši knyga – kaip gera draugė, paaiškina ir supranta, pataria ir padrąsina, neprimeta savo nuomonės ir gerbia mamos pasirinkimą. Ji ypač pabrėžia mamos ir vaiko artimą ryšį ir kaip svarbu nuolat vienam prie kito glaustis. Jei mažylis žindomas nuo pat gimimo, jam suteikiama sveika, harmoninga, laiminga gyvenimo pradžia, o mamai stiprinama sveikata. Knygoje rasite patarimų, kaip užmegzti ir sutvirtinti mamos ir kūdikio ryšį, net jei gimdymas ar žindymo pradžia nebuvo tokie, kokių tikėjotės. Net mamos, kurių vaikai gimė per anksti, serga ar yra neįgalūs, taip pat įsivaikinusios kūdikį, ras daug naudingų patarimų ir padrąsinimų.
Laktacijos tarptautinė konsultantė (IBCLC), vaikų slaugytoja,
SDB, SlMM, „Pradžių pradžios“ steigėja


Kviečiame į knygos "Žindymas" pristatymą.
Laukiame jūsų visų pirmadienį, spalio 3d. 17val.
"Pasakos" kino teatre (Šv. Ignoto g. 4/3, Vilniuje).
Tai puiki proga pasimatyti, pabendrauti, pasirodyti ir į kitus pažiūrėti, o svarbiausia, pirmiesiems susipažinti ir įsigyti naujai išleistą knygą.
Laukiame jūsų visų - didelių ir mažų!
"Pradžių pradžios" mamos

Man ši knyga taip pat labai pagelbėjo priimti tinkamus sprendimus.
Kviečiu atvykti.
Iki prasmingo susitikimo,
Ramunė Želionienė

1 komentaras:

Sandrabilo889 rašė...

Turiu prisipažinti, kad zindymas mane šiek tiek gazdina. Tikiuosi, kad ši knyga padės įveikti visas abejones.